Hoe lijst je een diamond painting in? 5 ophangtips van Hobby Painter

Hoe lijst je een diamond painting in? 5 ophangtips van Hobby Painter

Hoe lijst je een diamond painting in? 5 ophangtips van Hobby Painter

Yes! Na urenlang diamond painten is je kunstwerk eindelijk af. Hoog tijd om jouw diamond painting in te lijsten. Een mooi frame om jouw diamond painting canvas maakt het kunstwerk helemaal af. Maar waar begin je? Hobby Painter legt in deze blog 5 verschillende manieren uit om jouw meesterwerk in te lijsten. 

Tip 1 Diamond Painting in een fotolijstje 

Het inlijsten van jouw diamond painting in een fotolijstje is een van de makkelijkste manieren. De grootste uitdaging hierbij is het vinden van een fotolijst met de juiste afmetingen. Bij de IKEA en de Xenos hebben ze vaak een ruim assortiment aan fotolijstjes, ook in grotere formaten. Het mooie aan deze manier van inlijsten is dat het glas van de fotolijst de diamond painting nog extra laat glinsteren. Ook blijft het diamond painting canvas netjes achter deze stevige glaslaag. 

diamond painting inlijsten

Tip 2 Diamond Painting op een houten frame  

Dit is er eentje voor de échte creatievelingen. Vaak moet je het houten frame zelf nog in elkaar zetten. Als het houten frame in elkaar zit, kan je het diamond painting canvas strak eroverheen trekken. Vervolgens zet je deze vast met behulp van stevige nietjes. Et voìla, jouw diamond painting is ingelijst!  Je kunt dit ook doen met schilder canvassen die al in elkaar zitten. Bij de Action en verschillende hobbywinkels verkopen ze ook frames die al klaar voor gebruik zijn. Dan span je jouw diamond painting over het witte doek heen en bevestigd deze met stevige nietjes. Hierbij moet je wel mazzel hebben dat je de juiste maat kunt kopen.

diamond painting inlijsten

Tip 3 Diamond Painting ophangen met plakgum

Geen frame of fotolijst in huis? Dan is er nog een simpele optie met plakgum of dubbelzijdig plakband. Hierbij is het belangrijk dat je eerst de witte rand van jouw diamond painting canvas  zorgvuldig afsnijdt. Vervolgens plak je de plakgum of het stevige dubbelzijdig plakband aan de achterkant van jouw diamond painting. Als alle randen en hoeken plakken, kun je het canvas tegen de muur bevestigen. Stevig aandrukken, en klaar is kees! 

diamond painting ophangen

Tip 4 Diamond Painting ophangen met poster hanger

Hanglijsten werden al vaker gebruikt om een poster mee aan de muur te hangen. Maar deze zijn ook ideaal voor diamond paintings! Koop een hanglijst die even breed is als de bovenkant van jouw diamond painting canvas, dit geeft het mooiste resultaat. Vervolgens maak je de hanglijst gemakkelijk vast aan de boven- en onderrand van jouw diamond painting. Done? Dan is jouw diamond painting nu ingelijst! Doordat een diamond painting niet veel weegt, zal één gaatje in de muur voldoende zijn om het gewicht te dragen.  

 

diamond painting ophangen

Tip 5 Diamond painting buiten inlijsten

Een diamond painting ophangen in de tuin, of op je balkon.. Ideaal voor in de zomer! Bij het inlijsten van een diamond painting voor buitengebruik, moet je weer op andere factoren letten dan bij binnen. Zorg bijvoorbeeld voor een waterdichte kliklijst en hang het diamond painting canvas niet in de felle zon. Hobby Painter vertelt hier meer over in de hobbyblog ‘Diamond Painting buiten ophangen: Do's en Dont's’.

diamond painting buiten inlijsten

Laat een reactie achter

* Verplicht

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.