Wat is schilderen op nummer? Hobby Painter legt het uit!

Wat is schilderen op nummer? Hobby Painter legt het uit!

Wat is schilderen op nummer? Hobby Painter legt het uit!

Veel mensen kennen schilderen op nummer van vroeger. Nog steeds is het voor velen een populaire hobby. Het is ook zo leuk om te doen! Met schilderen op nummer haal je plezier uit het maakproces. Daarnaast heb je aan het einde veel voldoening omdat je trots kan kijken naar het prachtige schilderij dat je gemaakt hebt. 

Hoe werkt schilderen op nummer precies? 

Bij schilderen op nummer maak je zelf een schilderij. Je gebruikt een voorgedrukte tekening als basis. Deze tekening heeft vele vakjes die voorzien zijn van een nummertje. De nummers corresponderen met de kleuren waar de vakjes mee ingekleurd moeten worden. Steeds verf je een vlak in een bepaalde kleur die aangegeven wordt met een nummertje, na enige tijd ontstaat er een prachtig kunstwerk. Ook als je niet zo creatief bent zelf, kun je nu toch zelf een mooi schilderij maken. 

Waar komt schilderen op nummer vandaan? 

Ooit is de methode in Amerika bedacht door een kunstenaar. Vervolgens heeft een Duitse producent het zo’n 50 jaar terug op de Europese markt gelanceerd. De hobby werd goed ontvangen hier, omdat je geen groots kunstenaar hoeft te zijn om te beginnen. Het gaf mensen de kans om kennis te maken met schilderkunst zonder enige ervaring. Doordat de afbeelding die je gaat schilderen al voorgedrukt is in lijntjes, is het erg gemakkelijk. Al vrij snel zie je resultaat bij schilderen op nummer en verandert het canvas in een echt schilderij. 

Schilderen op nummer is leuk voor jong en oud

Eigenlijk iedereen die een kwast kan vasthouden kan schilderen op nummer. Het is ontzettend simpel! Juist voor mensen die zelf nog nooit eerder een schilderij gemaakt hebben, is dit de ideale manier om kennis te maken met verf en kwast. Op een ontspannen manier leer je hoe je een eigen schilderij maakt. Het is een erg relaxte hobby, omdat je eigenlijk alleen maar de nummers hoeft in te kleuren met de juiste verftint. Als je eenmaal aan de slag bent, gaat de rest vanzelf. Wanneer je al vaker met schilderen op nummer een kunstwerk gemaakt hebt, kun je ook kiezen voor een moeilijker canvas. Hoe kleiner de vakjes op het canvas, hoe moeilijker het schilderij is. 

Ook voor kinderen is schilderen op nummer een geweldig leuke activiteit, zo is bijvoorbeeld dieren schilderen op nummer populair. Naast dat veel kinderen het gewoon erg leuk vinden om creatief bezig te zijn, oefenen zij bij schilderen op nummer ook hun fijne motoriek doordat ze erg precies te werk moeten. Daarnaast leren zij om goed te kijken naar de nummers en deze te combineren met de juiste kleuren. Deze kennis kunnen kinderen ook bij andere handvaardigheden toepassen. Uiteindelijk zal er een mooi kunstwerk ontstaan waar kinderen trots op mogen zijn! Het is geweldig om te zien wat voor mooie creaties je kunt maken met schilderen op nummer. 

Laat een reactie achter

* Verplicht

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.