Meteen naar de content

Al meer dan 100.000+ tevreden painters!

  Wat is Diamant Painting?

  Wat is Diamant Painting?-Hobby Painter

  Net als kleuren op nummer en kruissteek borduren, is Diamant Painting een nieuwe hobby die de knutselwereld verovert. In deze blog lees je meer over wat diamant painting precies inhoudt, zodat je daarna zelf jouw eigen kunstwerk kan maken!

  Wat is er zo geweldig aan Diamant Painting?

  Diamant Painting is een rustgevende hobby die snel resultaat geeft. Het is een goede manier om te ontspannen en tot rust te komen, want je zult merken dat je tijdens het werken de tijd uit het oog verliest. Het fijne aan Diamant Painting is dat je geen voorafgaande kennis nodig hebt. Ook zonder ervaring zal je eerste schilderij een waar kunstwerk worden!

  Diamont painten met pen

  Hoe werkt Diamant Painting?

  Je eigen kunstwerk maken is erg eenvoudig, volg de volgende stappen en voor je het weet heb je je eerste eigen meesterwerk gemaakt!

  Stap 1: Allereerst heb je een diamant painting pakket nodig. Kies een mooi canvas uit ons diamond painting assortiment of creëer een diamond painting met eigen foto en bestel deze gemakkelijk op de website. 

  Stap 2: Zodra je pakket is geleverd, maak je het open en vind je allerlei tools die je kunt gebruiken om van jouw schilderij een waar kunstwerk te maken. 

  Stap 3: Je rolt het canvas uit en deze plak je eventueel vast aan de tafel zodat hij niet verschuift. 

  Stap 4: Nadat het canvas goed op de tafel is geplaatst, schud je de steentjes van de kleur waarmee je begint in het bijgeleverde schudbakje. 

  Stap 5: Dip de diamond painting pen eerst in de wax en daarna tegen de bovenkant van een steentje. Met behulp van deze pen kan je de steentjes gemakkelijk oppakken en op het juiste vakje plaatsen. 

  Stap 6: Wanneer je een diamant in het juiste vakje van het canvas plaatst, zal deze blijven plakken door de speciale lijm die op het canvas zit. 

  Stap 7: Dit proces herhaal je tot alle vakjes van het schilderij bedekt zijn met diamanten.

  Stap 8: De laatste stap is natuurlijk het genieten van je eigen diamant painting kunstwerk!

  Tips voor het maken van je eigen Diamant Painting

  Lees voordat je begint aan je eerste diamant painting de volgende tips, zodat je zeker weet dat jouw schilderij een succes wordt. 

  • Leg je canvas op een plat oppervlak en zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt naast het canvas om zo alle bijbehorende tools dichtbij je te hebben. Hou goed in de gaten dat kleine kinderen en huisdieren niet bij de steentjes kunnen komen. 
  • Verwijder niet alle doorzichtige folie in één keer, omdat de lijm die op het canvas zit dan kan uitdrogen. Dit zou zonde zijn, want dan plakken de diamantjes minder goed.
  • Het is belangrijk dat je de wax en het canvas iedere keer na gebruik - of bij pauzes - goed afdekt om uitdrogen te voorkomen. 
  • Als alle steentjes op je kunstwerk zitten, kun je de folie er weer overheen leggen en er voorzichtig op drukken, met bijvoorbeeld een boek, zodat alle steentjes op zijn plaats blijven zitten. 

  Diamant Painting: misschien wel je nieuwe verslaving!

  Het is fantastisch om jouw kunst tot leven te zien komen! Zodra je schilderij klaar is, zul je verbaasd zijn over het resultaat en hoe mooi het glanst en glinstert. Keer op keer horen we van diamant painting-artiesten dat hun eerste ervaring zo interessant en ontspannend was, dat ze meteen aan een nieuw kunstwerk wilden beginnen!

  Als jij aan een (nieuw) schilderij wil beginnen, kun je je diamant painting pakket gemakkelijk in onze Hobbywinkel bestellen. 

  laat een reactie achter

  Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

  Gratis verzending

  Vanaf € 20,00 betaal je bij ons geen verzendkosten.

  Persoonlijke klantenservice

  Je mag ons altijd mailen en/of een bericht via Social media sturen, we helpen je graag verder!

  100% tevredenheidsgarantie

  Als jij blij bent, zijn wij dit ook. Meer dan 100.000 andere painters gingen je voor.