Diamond Painting buiten ophangen: Do’s en Dont’s

Diamond Painting buiten ophangen: Do’s en Dont’s

Diamond Painting buiten ophangen: Do’s en Dont’s

Stel je eens voor.. je zit lekker met vrienden of familie in de tuin op een zomerse dag en dan hangt jouw diamond painting aan de schutting of aan je tuinhuisje, dat is toch geweldig!? In deze blog leggen wij jou uit hoe je jouw diamond painting buiten kan inlijsten en ophangen! 

Het begint met de juiste lijst

Het allerbelangrijkste bij het buiten ophangen van je diamond painting is dat je de juiste lijst hebt. In het rijtje hieronder vind je een aantal eisen waar je lijst aan moet voldoen:

  • 100% waterdicht 
  • De juiste afmetingen, zodat jouw diamond painting goed past
  • Extra: lak aanbrengen om jouw painting extra te laten schitteren!  

In de afbeelding hieronder zie je hoe wij een van onze diamond paintings ingelijst hebben, dit kan jij ook! 

100% waterdicht 

Iedereen weet dat het nogal vaak regent in Nederland en België. Het is natuurlijk niet handig om elke keer je Diamond Painting naar binnen te verhuizen als het weer eens begint te regenen. Let er daarom goed op dat de lijst die je aanschaft 100% waterdicht is. Wij raden het aan om een kliklijst te kopen die speciaal voor buiten gemaakt is.

Lijst met de juiste afmetingen

Om de perfecte lijst voor je favoriete diamond painting te vinden, moet je goed naar de maat kijken. Helaas zijn er niet veel waterdichte buitenlijsten te koop. De meeste lijsten zijn alleen verkrijgbaar in standaard papierformaten zoals; A4,A2,A0 etc. Onze standaard diamond paintings zijn helaas niet in deze maten verkrijgbaar. Daarom raden wij altijd aan om een eigen foto als diamond painting te bestellen wanneer je een diamond painting buiten wilt ophangen.

In onze handige tool om een diamond painting van eigen foto te maken kan je zelf de gewenste maat bestellen. Deze kan je dus perfect afstemmen op jouw buitenlijst. Als jij geen eigen foto wilt maar een van onze ontwerpen, stuur ons dan even een mailtje met je wensen, wij regelen het voor je!

Inlijsten van je diamond painting

Je hebt een lijst gekocht met het juiste formaat en je diamond painting is helemaal afgerond, hoog tijd om jouw meesterwerk in te lijsten! Zoals je misschien wel weet zit er om de buitenste steentjes een witte rand. Deze rand wil je natuurlijk niet blijven zien als je je diamond painting ingelijst hebt. Hieronder een stappenplan om jouw painting mooi in de lijst te krijgen.

Stap 1: Meet hoeveel cm je af moet snijden van de randen

Om de steentjes van je diamond painting bevindt zich altijd een witte rand, deze rand is vaak breder dan de (klik) rand van de lijst. Daarom zal je de rand gedeeltelijk af moeten snijden of knippen. Meet dit zorgvuldig op zodat je niet te veel of te weinig verwijdert! 

Stap 2: Snijd de randen af 

Weet je de juiste afmetingen? Snij of knip de rand dan nu af. Zorg ervoor dat er niks tussen de klikrand komt. Als dit wel gebeurd, heb je kans dat de randen niet goed meer dichtklikken.

Stap 3: Check of het transparante (plastic) glas of doorzichtig folie geen vlekken heeft

Voordat je je diamond painting in de lijst plaatst, is het belangrijk om goed te kijken naar eventuele vlekken hierop op het doorzichtige materiaal. Zie je oneffenheden? Deze kan je nu nog gemakkelijk schoonmaken met een doekje. Kom je er later achter, dan moet je het hele stappenplan herhalen, dat zou jammer zijn! 

Stap 4: Leg de painting voorzichtig en recht in de lijst

Je wilt natuurlijk dat de Diamond Painting netjes in de lijst komt te liggen. Leg de Diamond painting recht in de lijst. Zorg dat je de painting met de kant van het kunstwerk naar het glas of doorzichtig materiaal toe legt. Ook belangrijk is om te zorgen dat je de onderkant en bovenkant onderscheid, dit is vooral van belang wanneer er een haakje aan jouw lijst zit. 

Stap 5: Klik de randen vast

Deze stap spreekt voor zich: de randen moeten vastgemaakt worden met een kliksysteem. Check nog even of alle hoeken stevig aan elkaar bevestigd zijn voor je naar de volgende stap gaat. 

Stap 6: Ophangen maar! 

Klaar is kees! Gefeliciteerd, jouw diamond painting is nu ingelijst. Nu alleen nog een mooi, goed zichtbaar plekje vinden. Hieronder nog enkele tips voor het vinden van de perfecte spot voor jouw diamond painting. 

Een mooi plekje vinden voor jouw painting 

De steentjes op het canvas zijn vastgeplakt met een lijmlaagje. Dit lijmlaagje is erg stevig en zorgt ervoor dat de steentjes niet van het canvas afvallen! 

Ook al zijn we in Nederland en België geen tropische temperaturen gewend, kan er wel zomaar een dag zijn dat het 30 graden is. Dat betekent dat het vol in de zon wel 40 graden kan zijn! Helaas kan de lijm op het canvas daar niet zo goed tegen… Het gaat smelten en dan kunnen er steentjes afvallen. Zonde! Daarnaast is er een kans dat de steentjes gaan verkleuren als jouw diamond painting continue in de zon staat. 

Zorg er dus voor dat jouw diamond painting op een plek hangt waar niet de hele dag de zon op schijnt. Zo blijft hij mooi!

Wil jij alles weten over diamond painting? Lees onze blog: Wat is diamond painting?

Laat een reactie achter

* Verplicht

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.