Begrippenlijst

Accessoires
Er zijn allerlei accessoires verkrijgbaar, zoals een Diamond Painting Opbergdoos en Diamond Painting Lichttafel. Maar ook een Diamond Painting pen is in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Met de juiste accessoires wordt het Diamond Painten nog leuker en makkelijker. In deze blog lees je meer over de Diamond Painting accessoires.

Alles in een pakket
Als je bij Hobby Painter een Diamond Painting besteld krijg je een ‘Alles-in-een Hobby Pakket’ thuisbezorgd. In het pakket vind je alles wat je nodig hebt tijdens het maken van een Diamond painting. Wil jij meer weten of ons Alles-in-een Hobby Pakket? Klik dan even op de deze link.

Ariel steentjes
De meeste diamond painting steentjes zijn gemaakt van het materiaal ‘Ariel’. Deze steentjes zijn minder kleurrijk dan de steentjes die wij gebruiken. Onze steentjes zijn van het materiaal ‘Resin’, een zeer kleurrijk en glinsterend materiaal. Alles over Diamond Painting Steentjes lees je in deze blog.

Canvasdoek
Het canvasdoek is het doek waarop je de Diamond Painting steentjes opplakt. Een canvasdoek kan verschillen van maat en materiaal.

Community
Onze Hobby Painter community is de ideale plek om mede Diamond Painters te ontmoeten. Als je lid bent van deze groep ontvang je speciale aanbiedingen en blijf je op de hoogte van al het Hobby Painter nieuws. Wil jij lid worden van de community?

Diamonds
Met diamonds bedoelen wij de diamantjes, ofwel ‘steentje’ waarmee jij een diamond painting maakt. Je hebt diamond in allerlei soorten en maten, maar dat bekendste vormen zijn toch wel rond en vierkant. Er zijn talloze kleuren diamonds. Wij hebben in ons assortiment wel meer dan 500+ verschillende kleuren steentjes.
De voor en nadelen van diamond painting ronde steentjes en diamond painting vierkante steentjes lees je op onze blog ‘Wat is diamond painting en hoe werkt het’.

DIY
Uitgeschreven betekent deze term ‘do it yourself’. Een diamond painting maken is een DIY hobby omdat je het helemaal zelf een kunstwerk maakt. De afkorting DIY wordt in de creatieve knutselwereld heel vaak gebruikt. Naast diamond painting is paint by numbers of haken ook een DIY hobby.

Eigen foto
Naast dat er een ruim aanbod diamond paintings verkrijgbaar is, is het bij ons ook mogelijk om een diamond painting van je eigen foto te maken. Dit is erg leuk, want je kan elke foto als diamond painting bestellen. Stel je eens voor dat jouw favoriete familiefoto of foto van je trouwdag wordt omgetoverd tot een diamond painting.

Full Diamond
Een ‘Full Diamond’ diamond painting betekend dat het canvas volledig bedekt wordt met steentjes. Bijna al onze diamond paintings zijn full diamond, behalve de kerstkaarten bijvoorbeeld. De kerstkaarten bevat ook delen waar geen steentjes op geplakt moeten worden.

Hobby Punten
Als klant kun jij gemakkelijk Hobby Punten sparen voor korting en andere voordelen. Het is heel eenvoudig: je hoeft alleen een account aan te maken op onze website! Door aankopen te doen of door Hobby Painter te delen met vrienden, spaar je automatisch Hobby Punten. Oftewel, hoe langer en vaker we jou zien langskomen, hoe meer Hobby Punten je spaart!

Heb je nog geen account maar wil je wel Hobby Punten Sparen? Klik dan op onderstaande link: Hobby Painter account aanmaken

Diamond Painting Lichtplaat
Diamond Painting steentjes en de vakjes waar deze op geplakt moeten worden zijn erg klein. Het kan daarom best lastig zijn om dit goed te zien. Een Diamond Painting lichtplaat is hierbij erg handig! Door een lichtplaat onder het canvas te leggen worden de vakjes op het duidelijker zichtbaar en is het nog makkelijker om een diamond painting te maken.

Diamond Painting Opbergdoos
Als jij gebruik maakt van een opbergdoos (ook wel sorteerdoosje genoemd) vind jij sneller de kleur steentje die jij nodig hebt. Zonder een sorteerbakje kan je nog wel eens het overzicht verliezen door de grote hoeveelheid kleuren die een diamond painting soms bevat.

Er zijn verschillende soorten opbergdoosjes te koop, wijzelf verkopen alleen het sorteerbakjes met 28 vakjes (voor 28 kleuren steentjes). Let er bij het kopen van een sorteerdoosje goed op dat de vakjes gemakkelijk open klikken, anders heb je kans dat de steentjes er makkelijk uit vallen.

Als je geen zin hebt om geld uit te geven kan je ook gebruik maken van een eierdoos, dit is de goedkoopste (en milieuvriendelijkste) oplossing.

Diamond Painting Pen
Met een diamond painting pen druk jij het alle steentjes op het canvas van jouw diamond painting. Als je bij ons een Diamond Painting pakket besteld ontvang je daar altijd een 2 pennetjes bij! Wij leveren er altijd 2 per diamond painting omdat je dan eventueel samen met iemand anders kan diamond painten, wel zo gezellig toch?

Diamond Painting Pincet
Iedereen maakt wel eens foutje, en daarom is een pincet nou juist zo handig. Tijdens het diamond painten kan het wel eens voorkomen dat je een steentje op de verkeerde plek of scheef neergelegd. Dan is het wel zo handig dat je dit steentje van het canvas af kan halen of kan verschuiven. Met een diamond painting pincet gaat dit zeer gemakkelijk. Wij leveren bij al onze diamond painting pakketten standaard een pincet.

Resin steentjes
De steentjes die wij verkopen zijn gemaakt van het materiaal ‘Resin’, dit materiaal staat er om bekend dat de kleuren heel helder zijn en dat er veel glinstering in zit. Wij vinden dit zelf erg mooi, want zo valt een Diamond Painting nog meer op als deze aan de muur hangt! Het glinster effect is het beste te zien wanneer er (dag) licht op schijnt. Meer lezen over steentjes doe je via onze blog ‘Diamond Painting Steentjes’.

Diamond Painting Roller
Een Diamond Painting roller is voor de ‘finishing touch’ van jouw diamond painting. Pas als alle steentjes op de juiste plek op het canvas liggen komt de roller van pas! Met een roller druk jij alle steentjes stevig vast tegen het canvas. Door van een diamond painting roller gebruik te maken weet je zeker dat alle steentjes goed vast zitten en hoef je je geen zorgen hoeft te maken over steentjes die van het canvas afvallen.

Diamond Painting Sorteerbakjes
Als jij gebruik maakt van een sorteerbakje (ook wel opbergdoosje genoemd) vind jij sneller de kleur steentje die jij nodig hebt. Zonder een sorteerbakje kan je nog wel eens het overzicht verliezen door de grote hoeveelheid kleuren die een diamond painting soms bevat.

Er zijn verschillende soorten sorteerbakjes te koop, wijzelf verkopen alleen het sorteerbakjes met 28 vakjes (voor 28 kleuren steentjes). Let er bij het kopen van een opberdoosje goed op dat de vakjes gemakkelijk open klikken, anders heb je kans dat de steentjes er makkelijk uit vallen.

Als je geen zin hebt om geld uit te geven kan je ook gebruik maken van een eierdoos, dit is de goedkoopste (en milieuvriendelijkste) oplossing.

Diamond Painting Tools
Met Diamond painting tools, ofwel Diamond Painting Gereedschap bedoelen wij alle spullen die je nodig hebt of kan hebben bij het maken van een Diamond Painting. Een paar voorbeelden van diamond painting tools zijn; diamond painting pen, pincet, wax, roller. BIj ons krijg je altijd een zogeheten toolkit bij de bestelling van een diamond painting pakket. In deze toolkit zitten verschillende diamond painting tools die je kan gebruiken tijdens het maken van een diamond painting.

Diamond Painting Wax
Wax is onmisbaar tijdens het maken van een diamond painting. Door met een diamond painting pen in een bakje met wax te drukken blijft er genoeg wax aan de pen plakken om een aantal diamonds op het canvas te drukken.

Er zijn verschillende soorten wax te koop, je kan het bijvoorbeeld in kleine vierkante schijfjes kopen of (zoals wij verkopen) in een rond doosje met een draaidop. Wijzelf geven de voorkeur aan een rond doosje omdat dan de wax langer goed blijft en niet uitdroogt!