Meteen naar de content

Al meer dan 100.000+ tevreden painters!

    De Perfecte Foto voor jouw Custom Schilderij 

    De Perfecte Foto voor jouw Custom Schilderij -Hobby Painter

    Hoe zet je een foto om in een schilderen op nummer patroon? Met onze handige schilderen op nummer eigen foto tool! Je hoeft alleen jouw mooiste foto uit te kiezen, Hobby Painter doet de rest. Maar welke kies je dan? Waar moet jouw schilderen op nummer met eigen foto aan voldoen? Dat lees je in deze blog. 

    3 tips voor het beste resultaat 

    Om jouw schilderen op nummer eigen foto project zo succesvol mogelijk te maken, moet je bij het kiezen van de foto rekening houden met een aantal factoren. Hobby Painter heeft de drie beste tips op een rijtje gezet.

    Tip 1: Beelden met een hoge resolutie werken het best. 

    Het allerbelangrijkste is misschien wel dat de afbeelding van hoge kwaliteit moet zijn, met veel pixels. Het beste is 1000x1000 pixels of hoger. Als de foto die je wilt schilderen een lage resolutie heeft en je hebt geen andere foto, dan is dat oké. Het kan alsnog! Het canvas wordt alleen iets minder scherp en nauwkeurig dan bij HD-foto’s. 

    Schilderen op nummer eigen foto kwaliteit

    Tip 2: Kies de juiste maat! 

    Je kunt bij ons alleen een rechthoekig canvas uitkiezen. Een vierkante foto zal dus afgesneden moeten worden. Wanneer je jouw foto geupload hebt, kun je deze gemakkelijk bijsnijden. De juiste afmetingen zijn ingesteld in de tool, dus jij hoeft alleen het deel te selecteren die je uiteindelijk op de afbeelding wilt zien. Je ziet automatisch een landschapsformaat. Als je al een liggende foto hebt, dan hoef je niets te veranderen. Om een schilderij in portretformaat te maken, kun je de foto draaien. 

    Schilderen op nummer eigen foto kwaliteit

    De afmetingen van een Hobby Painter schilderen op nummer eigen foto canvas zijn altijd 40 bij 50 cm. Dit is groot genoeg om complexere foto’s mooi af te beelden. Houdt er wel rekening mee dat hoe meer details er te zien zijn, hoe lastiger het wordt om je eigen foto te schilderen op nummer. De vakjes zullen kleiner worden, waardoor het schilderen een grotere uitdaging is. 

    Het kan helpen om een foto in te zoomen, zoals je ziet bij het voorbeeld hieronder. Beide schilder op nummer eigen foto pakketten bevatten evenveel kleuren, maar de linker heeft veel meer details. Omdat de rechter foto is ingezoomd, wordt de pauw veel mooier en scherper afgebeeld.

    Schilderen op nummer eigen foto details

    Tip 3: Let op de hoek en belichting van de foto

    Wil je graag een portret maken? Zorg er dan voor dat de gezichten dicht bij de camera staan. Eigenlijk geldt hier hetzelfde als bij het voorbeeld met de pauw. Door in te zoomen wordt het gemakkelijker om gezichtskenmerken vast te leggen. Anders zullen de gezichten minder gedetailleerd of wazig zijn, waardoor je schilderen op nummer eigen foto schilderij minder mooi zal worden. In het ideale geval zouden familiefoto's niet meer dan 3 tot 4 personen moeten hebben om een goed resultaat te garanderen. 

     

    Schilderen op nummer goede foto

    Als laatste is het belangrijk om een foto met neutraal licht te kiezen. Een overbelichte foto of een foto met veel tegenlicht kan details vervagen en maakt ze moeilijk vast te leggen. Vermijd ook overmatige schaduwen of fotofilters. Het beste resultaat komt van een foto waarbij het licht uit de camerahoek komt. 

    schilderen op nummer

    Klaar voor je eigen custom schilderij! 

    Nu je precies weet welke foto het mooiste resultaat geeft, kun je met gemak jouw schilderen op nummer eigen foto pakket bestellen. Hopelijk heb je veel gehad aan onze tips. Mocht je er toch niet helemaal uitkomen, kun je altijd een berichtje sturen naar onze klantenservice. Zij helpen je met alle liefde verder. 

    laat een reactie achter

    Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

    Gratis verzending

    Vanaf € 20,00 betaal je bij ons geen verzendkosten.

    Persoonlijke klantenservice

    Je mag ons altijd mailen en/of een bericht via Social media sturen, we helpen je graag verder!

    100% tevredenheidsgarantie

    Als jij blij bent, zijn wij dit ook. Meer dan 100.000 andere painters gingen je voor.