Meteen naar de content

Al meer dan 100.000+ tevreden painters!

  Diamond Painting Accessoires

  Diamond Painting Accessoires-Hobby Painter

   

  In deze blog lees je wat voor Diamond Painting accessoires er bestaan en hoe je ze het beste kan gebruiken!

  Er zijn talloze accessoires te koop, zoals een Diamond Painting Opbergdoos en Diamond Painting Lichttafel. Maar ook een Diamond Painting pen is in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Door gebruik te maken van accessoires kan je geordende Diamond Painten en ben je sneller klaar met je kunstwerk!

  In deze blog lees je meer over de volgende Diamond Painting accessoires:

  • Diamond Painting Pen
  • Diamond Painting Opbergdoos (Sorteerdoosje)
  • Diamond Painting Schudbakje
  • Diamond Painting Pincet
  • Diamond Painting Wax
  • Diamond Painting Lichttafel
  • Diamond Painting Roller 

  Diamond Painting Pen

  Een Diamond Painting Pen is onmisbaar bij het maken van een Diamond Painting! Er zijn allerlei verschillende soorten pennen te koop. Als je een diamond painting koopt wordt er meestal een dunne plastic pen meegeleverd. Echter zijn er nog veel meer soorten pennen te koop. Zelf verkopen wij een kleurrijke diamond painting pen met een zeemeermin vin aan de onderkant. Je kunt er zelfs diamonds in opbergen! 

  Om de pen beter vast te kunnen houden hebben sommige pennen een grip. Dit is een soort omhulsel wacht zacht aanvoelt. Zoals je in de afbeelding hieronder kan zien, bevat de pen die wij standaard meeleveren bij een diamond painting een grip, wel zo handig. 

  diamond painting pen

  Diamond Painting Opbergdoosje

  Door het gebruik van een opbergdoosje (ook wel sorteerdoosje genoemd) vind jij sneller de kleur steentje die jij nodig hebt. Zonder een opbergdoosje kan je nog wel eens het overzicht verliezen door de grote hoeveelheid kleuren die een diamond painting soms bevat. 

  Er zijn verschillende soorten opbergdoosjes te koop, wijzelf verkopen alleen het opbergdoosje met 28 vakjes (voor 28 kleuren steentjes). Let er bij het kopen van een opbergdoosje goed op dat de vakjes gemakkelijk open klikken, anders heb je kans dat de steentjes er makkelijk uit vallen. 

  Als je geen zin hebt om geld uit te geven kan je ook gebruik maken van een eierdoos, dit is de goedkoopste (en milieuvriendelijkste) oplossing. 

   

  Diamond Painting Schudbakje

  Tijdens het diamond painting is een schudbakje onmisbaar. In het schudbakje leg je een aantal steentjes, vervolgens schud je met het bakje en je steentjes liggen tussen de randjes goed om. Aan de onderkant van het schudbakje zit vaak een soort tuutje, waarmee je de steentjes gemakkelijk weer terug in je diamond painting opbergdoosje giet.

  Diamond Painting Pincet

  Een foutje kan de beste overkomen, en daarom kan een Diamond Painting nog wel eens van pas komen. Doordat de steentjes zo klein zijn, komt het nog wel eens voor dat er eentje scheef of op het verkeerde vakje komt te liggen.

  Diamond Painting Wax

  Door de pen in de wax te duwen blijft wordt het puntje van de pen kleverig. Vervolgens druk je je pen op een steentje die in het schudbakje ligt en plak je deze gemakkelijk op het canvas. Een beetje wax aan het pennetje is al voldoende voor het plakken van 10 steentjes. Hobby Painter verkoopt ook een handige diamond painting toolkit waar onder andere twee wax potjes inzitten. Altijd fijn om een voorraadje te hebben! 

  Diamond Painting Wax Potje Hobby Painter

  Diamond Painting lichttafel 

  Een goede Diamond Painter werkt gedetailleerd, en dat gaat het beste met voldoende licht. Een lichttafel (ook wel Diamond Painting light tablet genoemd) is erg handig bij het maken van een diamond painting. Je legt de lichttafel onder het gedeelte  van de diamond painting waar je steentjes aan het plakken bent, zet de lichttafel  aan en tada.. je ziet alles opeens een stukje beter!

  Diamond Painting Lichttafel

  Diamond Painting Roller

  Een Diamond Painting roller is voor de ‘finishing touch’ van jouw diamond painting. Pas als alle steentjes op de juiste plek op het canvas liggen komt de roller van pas! Met een roller druk jij alle steentjes extra stevig vast tegen het canvas. Door een diamond painting roller te gebruiken weet je zeker dat alle steentjes goed vast zetten en je je geen zorgen hoeft te maken over steentjes die van het doek afvallen. 

  Als je geen roller wilt aanschaffen kan je ook een boek of ander zwaar voorwerp gebruiken om de steentjes aan te drukken.

   

   

  Tot slot

  Er zijn nog veel meer accessoires te koop, te veel om op te noemen eigenlijk! Vandaar dat we het voor nu hierbij laten. Wil jij weten hoe je het beste van de accessoires gebruik kan maken? Pascalle legt uit in een handige Diamond Painting Tutorial video uit hoe je het beste een diamond painting kunt maken. 

  We willen graag weten welk Diamond Painting accessoire jij het liefst gebruikt. Laat het ons weten in de reactie onder deze blog en maak kans op een gratis Diamond Painting Accessoires pakket. 

  Heb jij vragen over Diamond Painting? Neem gerust contact met ons op.

  Of lees onze blog: Wat is diamond painting?

  laat een reactie achter

  Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

  Gratis verzending

  Vanaf € 20,00 betaal je bij ons geen verzendkosten.

  Persoonlijke klantenservice

  Je mag ons altijd mailen en/of een bericht via Social media sturen, we helpen je graag verder!

  100% tevredenheidsgarantie

  Als jij blij bent, zijn wij dit ook. Meer dan 100.000 andere painters gingen je voor.