Diamond Painting Steentjes | Hobbyblog

Diamond Painting Steentjes | Hobbyblog

Diamond Painting Steentjes | Hobbyblog

Diamond Painting Steentjes, ook wel Diamond Painting Diamonds genoemd, zijn onmisbaar bij het maken van een Diamond Painting.  

Diamond Painting steentjes, rond of vierkant?

Het soort steentjes die gebruikt worden bij het maken van een Diamond Painting hebben grote invloed op hoe het eindresultaat eruit ziet!

Vandaar dat ik hier een leuke blog over geschreven heb! Ik vertel je in deze blog meer over Diamond Painting Steentjes. Na het lezen van deze blog weet je wat meer over Diamond Painting steentjes, en welke steentjes voor jou het meest geschikt zijn! 

Om het overzichtelijk te houden heb ik de onderwerpen van deze blog even onder elkaar gezet:

 • Diamond Painting Vierkante steentjes
 • Diamond Painting Ronde steentjes
 • Losse Zakjes Steentjes Diamond Painting 
 • Speciale Diamond Painting steentjes
 • Diamond Painting Losse Steentjes  
 • Diamond Painting Steentjes van Hobby Painter

 • Als je al eens een Diamond Painting gekocht hebt dan weet je waarschijnlijk dat er Diamond Paintings met vierkante en ronde steentjes verkrijgbaar zijn. Er zitten een aantal grote verschillen tussen ronde en vierkante steentjes, laten we beginnen met de vierkante steentjes! 

  Diamond Painting ronde steentjes 

  Een Diamond Painting met ronde steentjes is zeer geschikt voor iemand die weinig/geen ervaring met het maken van een Diamond Painting! Omdat de ronde steentjes geen hoeken hebben passen ze altijd in het passende vakje. 

  Bij het een Diamond Painting met ronde steentjes zal je altijd kleinste stukjes van het onderliggende canvas blijven zien. Dit komt omdat ronde steentjes niet perfect op elkaar aansluiten. 

  Diamond Painting Steentje rond

  Diamond Painting vierkante steentjes

  Bij een Diamond Painting met vierkante steentjes moet je erg precies te werk gaan. Omdat de steentjes 4 hoekjes hebben is het belangrijk dat je ze precies recht op het canvas plakt. 

  Als je alle steentjes precies op de juiste plek op het canvas geplakt zullen deze naadloos op elkaar aansluiten. Dit heeft als gevolg dat er geen onbedekte delen van het canvas over blijven. 

  Het grootste verschil tussen ronde en vierkante steentjes is de uitstraling van de painting. Bij ronde steentjes zal je altijd stukjes van het canvas blijven zien. Dit hoeft helemaal geen nadeel te zijn. Smaken verschillen, dus de keuze in steentjes is alleen maar leuk om ook eens af te wisselen! 

  Vierkant Diamond Painting Steentje

  Losse zakjes steentjes Diamond Painting 

  Het komt wel eens voor dat er diamond painting steentjes te kort worden geleverd bij het kopen van een Diamond Painting. Omdat ze zo klein zijn raken ze ook nog wel eens kwijt! 

  Helaas zijn Diamond Painting steentjes per kleur moeilijk los te verkrijgen. Wij geven wel de mogelijkheid om steentjes los te bestellen. Neem een kijkje bij onze collectie van losse diamond painting steentjes. Zit jouw kleur er niet tussen? Neem gerust contact op, wij regelen het graag voor je! 

   

  Let er goed op dat je de juiste steentjes bij besteld, dit kan je controleren door het symbooltje, lettertje of het cijfertje bij de missende kleurcode te zoeken. Geef ons het kleur

  Let op: wij leveren alleen losse zakjes steentjes Diamond Painting aan klanten die een Diamond Painting bij ons gekocht hebben. 

  Diamond Painting Steentjes Losse Zakjes van Hobby Painter

  Speciale Diamond Painting steentjes

  Naast ronde en vierkante steentjes zijn er ook Diamond Paintings verkrijgbaar met speciale steentjes! Bij onze kerstkaarten krijg je bijvoorbeeld steentjes in de vorm hartjes en sterretje! 

  Dit is erg leuk voor de afwisseling en geeft vaak een bijzonder effect als de Diamond Painting klaar is! 

  Diamond Painting Kerstkaart speciale steentjes

  Diamond Painting steentjes van Hobby Painter

  Er zijn erg veel winkels die Diamond Paintings verkopen, dat betekent dat er ook veel verschillende soorten steentjes zijn. Naast dat vorm van de steentjes kan verschillen, zit er vaak ook een verschil in het materiaal waar de steentjes van gemaakt zijn. Het verschil in materiaal is vaak terug te zien in hoeveel de steentjes glinsteren. 

  De Diamond Painting steentjes van Hobby Painter zijn van erg hoge kwaliteit, dit komt onder andere door het materiaal waar wij gebruik van maken. In de alinea's hieronder lees je daar meer over. 

  Diamond Painting steentjes

  Materiaal

  De steentjes die wij verkopen zijn gemaakt van het materiaal ‘Resin’, dit materiaal staat er om bekend dat de kleuren heel helder zijn en dat er veel glinstering in zit. Wij vinden dit zelf erg mooi, want zo valt een Diamond Painting nog meer op als deze aan de muur hangt! Het glinster effect is het beste te zien wanneer er (dag) licht op schijnt.

  Een ander materiaal wat door veel winkels gebruikt wordt is ‘Ariel’, dit materiaal glinstert minder dan het materiaal wat wij voor onze steentjes gebruiken. Helaas zijn de kleuren van de Ariel steentjes dan ook minder helder..

  Facetten

  Er is naast het het verschil in materiaal ook nog een andere manier waarop Diamond Painting steentjes verschillende; facetten. Met facetten bedoelen we het aantal vakjes wat een steentje heeft. Ik heb in de afbeelding hieronder geprobeerd om het duidelijk voor je te maken. 

  Facetten van een Diamond Painting Rond Steentje aangewezen

  Hoe meer facetten een steentje heeft, hoe meer de steentjes glimmen als er licht op valt. Onze ronde steentjes bevatten 26 facetten en de vierkante 13. Wij weten niet exact hoeveel facetten de steentjes van andere Diamond Painting winkels hebben, wel weten we dat het aantal facetten die onze steentjes bevatten erg hoog is!

  Tot slot 

  Aan alles komt een eind, helaas ook aan deze blog over Diamond Painting Steentjes. Ik hoop dat je wat meer te weten bent gekomen over Diamond Painting Steentjes en dat je nu nog enthousiaster bent om een Diamond Painting te maken! 

  Als je vragen hebt horen wij dat graag.. Laat het ons weten in de reacties of neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

  Winnen doe je bij... de Hobby Painter loterij! 

  Laat ons in de reacties weten wat je van deze blog vindt, zo maak je automatisch kans op een Diamond Painting naar keuze! 

  Ontdek ook onze andere diamond painting accessoires.

  Reacties

  • Hallo lieve allemaal,

   Al verschillende diamant paintings bij jullie gekocht.
   Ook “eigen”foto’s met name van onze oudste kleindochter.
   Geweldig vooral als je een grote Diamantpainting besteld.
   Ik ben heel blij met jullie.
   Koop ook wel bij kruidvat, mijn portemonnee is niet zo groot.
   Als ik weer gespaard heb, ben er bijna, koop ik weer wat moois bij jullie.
   Dank voor de blogg.
   👍🏻👋🏻

   Caroline van Staveren op

  • Bedankt voor de duidelijke uitleg. Heb nog nooit eerder een Diamond painting gemaakt, dus deze uitleg kwam als geroepen. Ondanks dat ik nog geen ervaring heb, toch besloten voor de vierkante steentjes te gaan.

   Ashley op

  Laat een reactie achter

  * Verplicht

  Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.