Meteen naar de content

Al meer dan 100.000+ tevreden painters!

  Custom Diamond Painting maken bij Hobby Painter!

  Custom Diamond Painting maken bij Hobby Painter!-Hobby Painter

  Naast ons veelzijdige assortiment aan diamond paintings bieden wij jou de mogelijkheid om jouw Custom Diamond Painting te ontwerpen.

  Je kan bijvoorbeeld een diamond painting eigen foto maken van je favoriete huisdier, een leuke familiefoto of iets anders waar jij blij van wordt! Wij toveren jouw eigen foto om tot een custom diamond painting. Op basis van jouw wensen maken wij dan een gepersonaliseerde diamond painting voor jou.

  Let op: wij gaan er in deze blog vanuit dat jij de basis van diamond painting al kent. Ken je deze nog niet? Lees dan eerst even onze blog ‘Diamond painting - wat is het en hoe werkt het?’ 

  Voorbeeld Custom Diamond Painting

  Om je een voorbeeld te geven van wat je kunt verwachten, staan hieronder een aantal prachtige custom diamond paintings. Deze meesterwerken zijn door de Hobby Painters zelf gemaakt.

  custom-diamond-dainting-voorbeeld

  Oké, laten we beginnen met jouw Custom Diamond Painting!

  In deze video legt Daan (samen met Lotje, onze hond) uit hoe jij zelf je favoriete foto tot diamond painting om kan toveren. Voor het gemak hebben wij de stappen om een Custom Diamond Painting te maken, die in de video behandelt worden, ook nog even voor je opgeschreven

  Op onze website vind je een programma waar jij heel makkelijk en snel je eigen diamond painting van jouw foto kan maken. Je kan met dit handige programma de gewenste maat kiezen en de foto bewerken zoals jij dat wilt! Als klap op de vuurpijl kan jij ook alvast een voorbeeld van het resultaat van jouw diamond painting van eigen foto zien. 


  In de afbeelding hieronder zie je de homepage van Hobby Painter, via de homepage is het erg gemakkelijk om naar het programma te gaan die je nodig hebt om een diamond painting van eigen foto te maken. Klik bovenaan in de menubalk op Diamond Painting van Eigen foto.

  Op onze website vind je een programma waar jij heel makkelijk en snel je Custom diamond painting met je eigen fotokan maken. Je kan met dit handige programma de gewenste maat kiezen en de foto bewerken zoals jij dat wilt! Als klap op de vuurpijl kan jij ook alvast een voorbeeld van het resultaat van jouw diamond painting van eigen foto zien.

  In de afbeelding hieronder zie je de homepage van Hobby Painter, via de homepage is het erg gemakkelijk om naar het programma te gaan die je nodig hebt om een Custom Diamond Painting te maken. Klik bovenaan in de menubalk op Diamond Painting Eigen foto.

  custom-diamond-dainting-pagina

  Op deze pagina vind je een de grote groene knop met ‘creëer je eigen meesterwerk’, klik hier op om te starten!

  custom diamond painting klik op de knop

  Kies een foto voor jouw custom diamond painting

  De eerste stap bij het maken van een Custom Diamond Painting is het invoegen van jouw afbeelding in het programma. Wij kunnen bijna elke foto omzetten tot een diamond painting, dit doen wij met veel zorg en aandacht om van het Hobby Painter team om een mooi resultaat voor onze klanten te bereiken. 

  Waar moet je op letten?

  Een aantal punten zijn belangrijk om op te letten bij het kiezen van een foto. Om te beginnen moet je goed kijken naar de verhouding van het aantal details en kleurverschillen in jouw foto en het formaat van jouw canvas. Kies je voor meer objecten of mensen in de foto, dan heb je een groter canvas nodig om deze mooi af te beelden. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een foto die niet van jezelf is, om zo bijvoorbeeld een Disney Diamond Painting of Harry Potter Diamond Painting te maken. Om dit beter te illustreren hieronder een uitleg met tips:

  Wil je liever een portretfoto uploaden of een close-up van een object of huisdier? 
  Dan is een kleiner canvas voldoende. Wanneer het een simpele foto met weinig kleurverschillen is kan je jouw painting al vanaf een formaat van 20 bij 20 cm bestellen. Toch is het aan te raden om voor een groter canvas te gaan om een zo scherp mogelijk beeld te krijgen. Hoe groter jouw canvas, hoe meer diamonds je kan gebruiken. Wanneer je meer diamonds gebruikt, worden de details scherper en mooier! 

  Wil jij graag een foto met meerdere mensen erop of veel details?
  Dan is het belangrijk dat je kiest voor een groter canvas. De diamonds hebben namelijk een vast formaat. Er passen precies 16 diamonds op één vierkante cm. Wanneer je meer details (zoals verschillende gezichten) op een canvas hebt, heb je meer diamonds nodig om deze af te beelden. Deze diamonds hebben ruimte nodig! Wij raden aan om bij twee gezichten of meer een canvas van 50 cm bij 50 cm of groter te bestellen. 

  Stap 2: Foto bewerken

  Als je eenmaal de foto heb toegevoegd in het programma kan je, als je het nodig vindt, de foto bewerking. Hieronder vind je een uitleg over het bewerken van de foto voor jouw diamond painting. 

  Icoon 1: De foto op maat maken

  Onderaan in het venster zie je een aantal knoppen. Deze knoppen hebben allemaal verschillende functies om jouw foto te bewerken. We beginnen met het bijsnijden van de foto naar de gewenste vorm. Wij willen onze diamond painting graag vierkant, deze vorm kan je aanklikken en daarna zelf nog aanpassen.

  De afbeelding wordt nu ‘uitgesneden’ en je ziet gelijk een voorbeeld van het uitgesneden gedeelte.

  Icoon 2: De afbeeldingen roteren

  Met de tweede knop van links kan jij eventueel de afbeelding draaien. Dit is een handige functie als de foto zijwaarts opgeslagen staat op jouw computer. 

  Icoon 3 : De foto verbeteren

  De middelste knop met het icoontje van een soort magische staf helpt jou om de foto te verbeteren. Als je hierop klikt, wordt de foto automatisch wat duidelijker gemaakt en de kleurverschillen komen meer naar voren. Zo hoef je zelf niet met moeilijke bewerkingsfuncties aan de slag te gaan. Je kunt zelf gemakkelijk het balkje heen en weer schuiven en wanneer je tevreden bent over hoe jouw foto eruit ziet, ga je door naar de volgende stap! 

  Icoon 4: De afbeelding verscherpen

  Soms komt het wel eens voor dat een foto een beetje onscherp is, daar hebben wij een oplossing voor gevonden. Sleep het bolletje naar rechts om de foto scherper te maken en naar links om de afbeelding minder scherp te maken.

  Icoon 5: Zwart wit maken

  De meest rechter knop zorgt ervoor dat jouw afbeelding zwart-wit wordt. Dit geeft een rustgevend effect aan de painting. Wil je liever een kleurrijk canvas? Dan hoef je deze functie niet te gebruiken! 

  Het is niet altijd nodig om de afbeelding te bewerken. Sterker nog, vaak hoef je helemaal geen aanpassingen aan je foto te doen! Als het je niet lukt om de foto te bewerken, maar je zou dit wel graag willen, twijfel dan niet om onze hulp te vragen. Het Hobby Painter team helpt je graag verder. 

  Stap 3: Formaat kiezen

  Als je klaar bent met het bewerken van je afbeeldingen is het tijd om naar de volgende stap te gaan. Door te klikken op de knop ‘toevoegen’, ga je naar het volgende venster.

  Na het selecteren van de juiste breedte- en lengtemaat, krijg je te zien hoe jouw diamond painting eruit komt te zien. De lengtemaat verandert automatisch mee met de gewenste breedtemaat. Op deze manier blijft de painting de vorm aanhouden die je tijdens het bewerken van je afbeelding gekozen hebt. 

  Bekijk het voorbeeld goed en beoordeel dan of je vindt dat de diamond painting genoeg details heeft. Als dit niet zo is, raden wij je aan om voor een maatje groter te gaan. Je kunt het gezegde “hoe groter, hoe beter” wel aanhouden bij het uitkiezen van een diamond painting. :)

  Stap 4: Vorm steentjes

  We zijn bij de laatste stap aangekomen: de vorm van de steentjes uitkiezen. We hebben twee opties qua vorm: rond of vierkant. De vierkante steentjes sluiten het mooiste op elkaar aan, daarom is dit is ook de populairste optie! Bij ronde steentjes ga je voor meer veiligheid, want als je een foutje maakt zie je dit minder snel en is het makkelijker te herstellen. 

  Gekozen? Top! Dan verschijnt de prijs van jouw diamond painting van eigen foto in beeld. Deze prijs is gebaseerd op het formaat dat je eerder gekozen hebt. Hoe kleiner de diamond painting, hoe lager de prijs. Dit komt omdat je bij een kleinere diamond painting minder steentjes nodig hebt. 

  Stap 5: Afronden van de bestelling

  Als je helemaal tevreden bent met het resultaat dan voeg je de diamond painting toe aan je winkelmandje. Na deze stap hoef je de painting alleen nog maar af te rekenen, of misschien ben je nog helemaal niet klaar met winkelen. Dan kun je eerst nog verder kijken op onze website of je nog iets anders moois wilt bestellen.

  Hopelijk is het duidelijk hoe je jouw eigen foto makkelijk zelf kan transformeren naar een mooie diamond painting. Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je met alle liefde verder.

  Leuk! Waar kan ik bestellen?

  Bestel jouw custom diamond painting gemakkelijk bij Hobby Painter. Wij zijn de beste diamond painting winkel in Nederland en België! Veel plezier met het maken van jouw meesterwerk!

  laat een reactie achter

  Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

  Gratis verzending

  Vanaf € 20,00 betaal je bij ons geen verzendkosten.

  Persoonlijke klantenservice

  Je mag ons altijd mailen en/of een bericht via Social media sturen, we helpen je graag verder!

  100% tevredenheidsgarantie

  Als jij blij bent, zijn wij dit ook. Meer dan 100.000 andere painters gingen je voor.