Meteen naar de content

Al meer dan 100.000+ tevreden painters!

  5 voordelen van diamond painten

  5 voordelen van diamond painten-Hobby Painter

  Diamond painting is een populaire hobby. Dat verbaast ons niets. Je bent creatief bezig en werkt naar een mooi eindresultaat toe. Maar dat is niet alles! Van onze klanten horen wij regelmatig dat zij graag diamond painten om even lekker tot rust te komen. Sommigen geven zelfs aan dat het zo ontspannend is dat ze niet meer kunnen stoppen! Hobby Painter heeft een lijstje gemaakt van 5 voordelen van diamond painten voor je gezondheid. Zo heb je des te meer reden om bezig te zijn met je favoriete hobby! 

  Diamond Painting, wat is Diamond Painting en hoe werkt het? Stap 5 - Hobby Painter

  Ontspannen met diamond painting 

  Als je nog niet overtuigd bent, heeft Hobby Painter een lijstje gemaakt van de 5 voordelen van diamond painting voor je mentale gezondheid. Diamond painten:

  1. Werkt ontspannend. Je moet goed op de details letten bij het maken van een diamond painting. Deze taak eist je volle concentratie. Hierdoor kom je in een soort ‘flow’ terecht. Hierdoor laat je de spanningen van de dag even los.  

  2. Doet al het negatieve even vergeten. In het nieuws zijn momenteel veel zorgwekkende berichten. Als je dit op de voet volgt kan dit je gedachten negatief beïnvloeden. Diamond painten zorgt ervoor dat je je hoofd even helemaal leeg kunt maken. Heerlijk om alle hectiek in de wereld even te vergeten.

  3. Helpt tegen stress & angst. De algehele onzekerheid die nu heerst in Nederland kan ervoor zorgen dat je niet goed in je vel zit en last krijg van stress of angstgevoelens. Wanneer je je volledig focust op het diamond painten ga je volledig op in het proces. Het zal zorgen voor een zekere rust en ontspanning en vermindert stress of angstig gevoel.

  4. Wakkert creativiteit aan. Doordat je met je handen zelf aan het creëren bent wordt in jouw hersenen het creatieve gedeelte gestimuleerd. Creatief bezig zijn brengt onze geest tot rust.

  5. Geeft veel voldoening. Na elke sessie is jouw meesterwerk een stukje verder af. Je ziet de vooruitgang keer op keer. Dat geeft energie om naar een mooi eindresultaat. 

  En bovenal is het natuurlijk ontzettend leuk om te doen! De gezellige kleurtjes van de glinsterende diamonds brengen hoe dan ook al positiviteit met zich mee. Ook kun je deze hobby gewoon lekker thuis op de keukentafel doen. Ideal in een tijd waarin we voorlopig nog veel aan huis gekluisterd zitten. Zelfs na al twintig diamond paintings gemaakt te hebben verveeld het nog niet. Het blijft het een prachtige hobby.

  Ben jij toe aan een nieuwe diamond painting? Bekijk onze diamond painting collectie of maak zelf een diamond painting met eigen foto  laat een reactie achter

  Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

  Gratis verzending

  Vanaf € 20,00 betaal je bij ons geen verzendkosten.

  Persoonlijke klantenservice

  Je mag ons altijd mailen en/of een bericht via Social media sturen, we helpen je graag verder!

  100% tevredenheidsgarantie

  Als jij blij bent, zijn wij dit ook. Meer dan 100.000 andere painters gingen je voor.