3 Tips voor de Perfecte Foto voor jouw Eigen Foto Diamond Painting

3 Tips voor de Perfecte Foto voor jouw Eigen Foto Diamond Painting

3 Tips voor de Perfecte Foto voor jouw Eigen Foto Diamond Painting

Wil jij een diamond painting eigen foto maken? Dat kan bij Hobby Painter! Voordat je enthousiast aan de slag gaat met onze makkelijke custom diamond painting tool, is het handig om onze tips goed door te nemen. Met deze tips wordt jouw diamond painting eigen foto nóg mooier op het diamond painting canvas. 

Tip 1: Kies voor grote foto’s met hoge kwaliteit

Een goede diamond painting foto heeft de volgende kenmerken:

  1. Hoge kwaliteit: Ook als je inzoomt wordt de foto niet wazig.
  2. Genomen in goed licht: De details zijn goed zichtbaar en helder.  
  3. Veel pixels: Wanneer jouw foto groter is (meer mb's) betekent dat vaak automatisch dat er meer pixels in verwerkt zitten en de kwaliteit dus hoger is.

Wanneer jouw foto niet voldoet aan de bovenstaande eisen, is het beter om een andere foto te kiezen. Het zou zonde zijn als je een wazige of slecht belichte foto uitkiest, want daardoor wordt de kwaliteit van jouw diamond painting met eigen foto minder mooi. Twijfel je of jouw foto groot en duidelijk genoeg is? Je kunt altijd contact met Hobby Painter opnemen voor advies! 

Diamond painting eigen foto kiezen

Tip 2: Let op de kleur en schaduwen in jouw foto 

"Waarom heeft het witte deel van mijn diamond painting een andere kleur?” of “Waarom bevat het zwarte deel van mijn schilderij bruine en groene steentjes?", dit zijn vragen die wel eens langsgekomen zijn bij Hobby Painter. Dit kleurverschil kan voorkomen wanneer jouw originele foto een lichte rode of groene tint heeft. Wanneer de jouw ingestuurde foto dan in diamond painting pakket wordt veranderd, kan het kleurverschil 1000 keer vergroot worden. 

Let er dus goed op bij het kiezen van een foto dat er geen “waas” van een bepaalde kleur overheen zit. Een voorbeeld hiervan zie je hieronder. Op deze foto zit een lichte rode tint. Wanneer hier een diamond painting van gemaakt wordt, zal de rode tint te zien zijn in delen waarvan je verwacht had dat ze wit zouden zijn. 

Diamond painting kat met rode gloed voorbeeld

Diamond painting eigen foto hond groene gloed

Om dit te voorkomen kan je de foto bewerken van tevoren of aanpassen in onze tool. Met een paar basis aanpassingen in de kleur en toon van de foto is het probleem al verholpen. Van de foto’s die je hierboven ziet is de rechter aangepast. Deze heeft heldere en sprekende kleuren, die goed tot zijn recht komen in een diamond painting van een eigen foto. Kom je er niet uit? Het Hobby Painter team helpt jou met liefde om kleine verbeteringen te doen in jouw afbeelding! 

Tip 3: Kies de juiste afmetingen voor diamond painting 

Bij Hobby Painter kan je verschillende maten bestellen. Onze kleinste diamond painting is 20 cm bij 20 cm en de grootste kan tot wel 120 cm breed of lang zijn! Het hangt af van de hoeveelheid details er op jouw foto te zien zijn, welke afmetingen hier goed bij passen. Hoe meer details, hoe groter het canvas moet zijn om alles er mooi op af te beelden. Bij een grotere diamond painting heb je namelijk meer steentjes en kleuren om jouw foto mooi op het canvas neer te zetten. 

Wanneer je jouw foto upload in onze tool herkent de handige diamond painting layout generator het formaat van jouw foto meteen en past dan de afmetingen van jouw diamond painting hierop aan. Wil je toch liever andere afmetingen? Dat kan! De tool geeft je later in het proces nog de kans om jouw diamond painting eigen foto te bewerken. De foto knip je dan bij in het formaat wat jij graag wilt: je kunt dan bijvoorbeeld een liggende foto vierkant maken. 

Diamond painting layout vorm

Staat er een persoon op jouw foto? 

Als deze persoon van veraf gefotografeerd is, of al er meerdere personen op de foto staan, is het zeer belangrijk om een grote afmeting te kiezen. Denk hierbij aan een canvas van minimaal 40cm bij 50cm, bij drie of meer personen moet je zelfs voor een diamond painting van 60cm bij 80cm kiezen. Wanneer het gaat om een portretfoto, kunnen de details al mooi verwerkt worden op een kleiner canvas van bijvoorbeeld 30cm bij 40cm. 

Diamond painting eigen foto indicatie afmetingen

Diamond painting eigen foto voorbeelden 

Hobby Painter heeft twee mooie diamond painting eigen foto voorbeelden in een afbeelding hieronder geplaatst. Gebruik het als inspiratie om uit te vinden wat jij leuk zou vinden als foto voor op een diamond painting. Dit helpt je hopelijk ook met het inschatten hoe jouw diamond painting van eigen foto eruit komt te zien. 

Diamond painting eigen foto voorbeelden

Diamond painting eigen foto reviews

De Hobby Painter eigen foto diamond paintings zijn van goede kwaliteit en worden hierdoor prachtige kunstwerken. Dit vinden wij niet alleen, onze klanten hebben veel tevreden reviews achtergelaten. Zo meldde een klant: Super snelle levering zelfs met eigen foto alles netjes verpakt 👍👍👍”. Een andere diamond painting eigen foto ervaring was De paintings zijn wel iets duurder dan de bekende shops in het buitenland maar de kwaliteit is super en alles wat je nodig hebt zit erbij”

Ik wil een custom diamond painting! 

Enthousiast geworden en meteen een diamond painting bestellen? Dat kan! Ga naar de custom diamond painting pagina en klik op “creëer jouw eigen meesterwerk”. Nu hoef je alleen nog de stappen te volgen. Voor je het weet is jouw diamond painting al bij je in huis met onze snelle levering in Nederland en België.

Producten

Laat een reactie achter

* Verplicht

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.