10 tips van schilderen op nummer experts

10 tips van schilderen op nummer experts

10 tips van schilderen op nummer experts

In principe is het concept van schilderen op nummer kinderlijk eenvoudig. Je hebt een canvas met genummerde vakjes. De nummers verwijzen naar een bepaalde kleur die je terugvindt op de verfbakjes. De vakjes moeten de kleur krijgen van de corresponderende kleuren. Door simpelweg goede kleur op het juiste vakje te verven, ontstaat er een kunstwerk die verbazingwekkend mooi kan worden. 

Om ervoor te zorgen dat het resultaat zo mooi mogelijk wordt, heeft Hobby Painter de tien beste tips van schilderen op nummer experts verzamelend. 

Tip 1: Gebruik alleen de punt van je penseel 

Dip alleen de punt van het penseel in de verf! Hierdoor verf je met meer precisie, gebruik je minder verf en voorkom je dat de penselen uitdrogen en hard worden. Door alleen de punt te gebruiken, kun je veel gemakkelijker alle details en kleine vakjes inkleuren. 

Tip 2: Verf één nummer tegelijk

Acrylverf droogt vrij snel uit. Daarom is het handig om maar aan één bepaalde kleur tegelijk te werken. Er hoeft dan maar één potje verf open te staan. Zorg dat de rest van de verfpotjes gesloten blijven, dan voorkom je uitdroging. 

Tip 3: Strijk rimpels of vouwen weg 

Voor je begint met het canvas, is het handig om deze een keer te strijken. Als er vouwen of rimpel in het doek zitten, zullen deze hierna niet meer zichtbaar zijn.

Tip 4: Houdt je penseel vochtig

Bevochtig je penseel voordat je het in de verf stopt. Wij raden aan het penseel in een kopje water te dompelen en het overtollige water af te drogen op een papieren handdoekje voordat je de punt van je penseel in het verfpotje dompelt.

Tip 5: Noodgreep: een tandenstoker! 

Sommige vakjes zijn zó klein, dat zelfs de kleinste penselen niet precies genoeg zijn. Probeer dan met een tandenstoker deze kleine ruimtes in te vullen met verf. Het zal je verbazen hoe goed dit werkt! 

Tip 6: Maak de penselen schoon bij een kleurwissel

Het schoonmaken van de penselen is essentieel na het wisselen van kleur, want je wilt niet dat er per ongeluk blauw in het gele stuk zit. Het schoonmaken kan gemakkelijk door het penseel in het water te dopen, en deze vervolgens voorzichtig over een papieren doekje te wrijven tot de laatste restjes verf eraf zijn. 

Tip 7: Een nieuw leven voor opgedroogde verf

Alle verf die Hobby Painter levert in de schilderen op nummer pakketten zijn acryl en wateroplosbaar. Het kan voorkomen dat de verf een beetje opgedroogd is wanneer de potjes niet goed afgesloten zijn na gebruik. Als de verf wat te dik is of een beetje opgedroogd is, voeg dan twee druppels warm water toe. Zo kan je de verf weer tot leven brengen! 

Tip 8: Verf verwijderen met nagellakremover 

Is verf per ongeluk op de verkeerde plek beland? No worries! Je dit er nog afkrijgen. Als het niet lukt door met je nagel te schrapen, kun je het proberen met een wattenstaafje en wat nagellakremover. 

Tip 9: Een ereplek voor jouw kunstwerk

Als je schilderij af is, verdient deze natuurlijk een ereplekje! Als je geen gaten in de muur wilt maken en het gedoe van inlijsten wilt vermijden, kan je jouw schilderen op nummer kunstwerk ook ophangen met dubbelzijdig tape. Ook met herbruikbare plakstrips of bluetag blijft het canvas goed hangen. Een snelle, gemakkelijke en goedkope manier om je kunstwerk te tonen!

Tip 10: Kunstwerk af? Gooi de verf niet weg

Bewaar elke extra verf die je over hebt na het afmaken van je schilderen op nummer project voor toekomstige touch-ups, of zelfs voor het maken van een eigen meesterwerk!

Laat een reactie achter

* Verplicht

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.