Meteen naar de content

Al meer dan 100.000+ tevreden painters!

  Ontspannen in de onzekere tijd van Corona

  Ontspannen in de onzekere tijd van Corona-Hobby Painter

  Corona heeft een effect op iedereen. Door alle veranderingen is het een lastige en onzekere periode nu. Er zijn veel zorgen over gezondheid en banen. Elke dag opnieuw horen we verontrustende berichten op het nieuws. Het lijkt nog wel even te duren voordat we samen uit deze crisis komen. Ondertussen doet heel Nederland keihard zijn best om zich aan de regels te houden. Thuis werken, zelf voor de kinderen zorgen, anderhalve meter afstand houden in openbare ruimtes. 

  Daarnaast zijn er ontelbare goede initiatieven opgezet om elkaar te helpen. Applaudisseren voor de zorg, boodschappen doen voor ouderen, een zoektocht naar beren tijdens een wandeling, donaties voor mondkapjes en noem maar op. Geweldig om te zien hoeveel mensen nu voor anderen doen. Let je ondertussen nog wel een beetje op jezelf? Misschien verliezen we dat nu een beetje uit het oog. Juist nu is het essentieel om te waken voor je eigen gezondheid, zowel fysiek als mentaal. 

  3 ontspanningstips op een rijtje

  De algehele onzekerheid van de tijd waarin we nu zitten kan ervoor zorgen dat je niet goed in je vel zit. Daarom is het belangrijk om dingen te blijven ondernemen waar jij positieve energie van krijgt. Hobby Painter heeft drie ontspanningstips op een rijtje gezet.

  1. Hou jezelf in beweging

  In de letterlijke zin. Beweging is goed voor je hart. Het helpt bovendien tegen sombere gevoelens. Kies een vorm van beweging die goed bij jou past en waar je plezier in hebt. Een yoga sessie, wandelen, hardlopen of meedoen met een online trainingssessie. Er is keuze genoeg!  

  2. Lekker bezig met je hobby

  Bezig zijn met iets wat je leuk vind, zoals een hobby, zorgt voor ontspanning. Een mooi kunstwerk schilderen, een portret tekenen, een goed lezen, je favoriete muziek luisteren of een prachtige diamond painting maken. Door je aandacht op deze activiteiten te richten, vergeet je alle andere gedachten even. Waar ben jij graag mee bezig? Wat het ook is, maak daar nu vooral wat tijd voor! Hobby Painter heeft de 5 voordelen van diamond painten op een rijtje gezet.  

  3. Structuur in je dagen

  Zorg dat je structuur houdt voor jezelf. Dit kan al door kleine dingen te doen zoals bepaalde doelen stellen of een dagplanning maken. Ontspanning moet een hoge prioriteit krijgen op jouw to-do lijstjes. Plan bijvoorbeeld elke dag een uurtje diamond painten, wandelen of lezen in. Op deze manier motiveer je jezelf elke dag de tijd te nemen voor een momentje van rust en ontspanning. 

  Ontspannen voorkomt overspannen

  De positieve effecten van de bovengenoemde activiteiten zijn niet alleen voor mensen die (noodgedwongen) thuis zitten. Ook als je nog druk aan het thuiswerken bent, of zelfs wanneer je in de frontlinie staat van de huidige crisis. Juist dan is het belangrijk. Even jezelf terugtrekken en helemaal niet met werk bezig zijn. Zo voorkom je dat je in een burn-out situatie terecht komt. Ja, ook thuis kan dat je overkomen. Misschien nog wel sneller nu er in jouw ‘kantoor’ ook een partner en misschien zelfs wat kids rondlopen. Ontspannen is noodzakelijk om te voorkomen dat je uiteindelijk overspannen raakt. Dus voor de mensen met weinig tijd een klein advies: de beste tijd om te ontspannen is wanneer vaak juist wanneer je er geen tijd voor hebt.

  Hou vol. Er komt een moment dat we hier samen op terugkijken. Want hoewel het nu misschien nog lastig is om te geloven, die tijd komt echt weer! 

  laat een reactie achter

  Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

  Gratis verzending

  Vanaf € 20,00 betaal je bij ons geen verzendkosten.

  Persoonlijke klantenservice

  Je mag ons altijd mailen en/of een bericht via Social media sturen, we helpen je graag verder!

  100% tevredenheidsgarantie

  Als jij blij bent, zijn wij dit ook. Meer dan 100.000 andere painters gingen je voor.